Nieuws

Hieronder lees je het laatste nieuws over Eilanden van Hain. Zeker weten dat je geen bericht mist? Meld je dan hier vrijblijvend aan als geïnteresseerde in dit project.

Nieuws & blogs

Nieuws
Rondetafelgesprekken Eilanden van Hain afgerond

In de komende jaren gaat er veel veranderen in het projectgebied Eilanden van Hain. Er worden nieuwe woningen gebouwd, zowel het Provily terrein als Slibkuil ondergaan een grondige metamorfose. Om de werkzaamheden goed te begeleiden, hebben omwonenden en andere betrokkenen de afgelopen weken actief meegedacht over onderwerpen als bouwontsluiting, voorbelasting en ecologie. Hun waardevolle inbreng tijdens de rondetafelgesprekken verrijkt de verdere planontwikkeling, waarbij zorgvuldigheid en veiligheid voorop staan. De verslagen van de drie avonden zijn in week 30 op de website beschikbaar voor inzage.

4 juli 2024
Lees meer
Nieuws
Eerste participatiebijeenkomst Eilanden van Hain

De eerste participatiebijeenkomst Eilanden van Hain heeft dinsdag 11 juni plaatsgevonden bij Sporting Krommenie. Met een flinke opkomst van tegen de 100 bezoekers. Er werd informatie gedeeld over verschillende onderwepen en er was ruim gelegenheid om vragen te stellen en adviezen te geven.

14 juni 2024
Lees meer
Nieuws
Ooit liepen er Romeinse soldaten op de Eilanden van Hain

De recente archeologische vondsten in Krommenie hebben voor een verrassende wending in onze kennis van de Romeinse aanwezigheid in Nederland gezorgd. Dankzij de laatste opgravingen op het terrein van het voormalige Provily Sportpark, is er meer bekend over het bouwwerk dat daar duizenden jaren terug stond en herschrijven de archeologen hier de geschiedenis. Wat nog niet op elke archeologische website staat, stellen wij hier voor u vast: Het is nu 100% zeker: de Romeinen kwamen tot hier: in Krommenie.

6 juni 2024
Lees meer
Nieuws
Community manager Eilanden van Hain gestart

Yvette Juch is per juni aangesteld als de community manager voor het project Eilanden van Hain in Krommenie. Yvette, zelf woonachtig in Krommenie, gaat de communicatie rondom de ontwikkeling van deze energieneutrale woonwijk verzorgen.

5 juni 2024
Lees meer
Nieuws
We zijn er weer!

Het was een tijdje stil rondom Eilanden van Hain. Tenminste voor de meesten was het stil. Achter de schermen heeft het projectplan op deze unieke plek niet stilgelegen. We geven u graag een update.

1 juni 2024
Lees meer
Nieuws
Informatie project Eilanden van Hain

Een langere tijd is het – op enkele informatievoorziening na - vrij stil gebleven rondom het project Eilanden van Hain. Wij nodigen u daarom graag uit voor een inloopbijeenkomst op dinsdag 11 juni 2024, om u te informeren over de actuele stand van zaken en voorgenomen acties de komende periode. Daarnaast is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan over de laatste uitgangspunten. 

29 mei 2024
Lees meer