Het plan

Op de Eilanden van Hain ontmoeten verleden, heden en toekomst elkaar

Eilanden van Hain dankt zijn naam aan de historie van Krommenie. 't Hain is een archeologische vindplaats nabij de Busch en Dam van wat ooit een Romeinse wachttoren, militaire vesting of heiligdom is geweest. Ook de namen van de woningen vinden hun oorsprong uit het verleden. Ze zijn geïnspireerd op de typologie van de oude houten schuren in de Zaanstreek. Dus zie je hier straks woningtype Tulp, Bonte Kraai of Walvis. Maar ook meer exotische namen zoals Suez, Riga zul je tegenkomen.

De duurzame toekomst van de Eilanden van Hain

Bij de Eilanden van Hain leggen we de lat hoog op het gebied van duurzaamheid. Het wordt een energieneutrale woonwijk. Alle woningen hebben bijvoorbeeld een EPC = 0 en zijn gasloos. Verder zijn de materialen waarmee we bouwen zo veel mogelijk circulair. Ook op het gebied van gezondheid, ecologie en waterberging is Hain duurzaam. De bewoners bewateren hun plantjes met water uit de regenton en delen hun auto misschien wel met buren. Door het landschap de wijk in te brengen, prikkelen we iedereen om te genieten van het buitenleven en de omringende natuur.

Voor iedereen een nieuw eigen huis op de Eilanden van Hain

Het nieuwe woongebied bestaat straks uit vijf verschillenden eilanden waarop circa 230 woningen komen. De eilanden - met de namen Waterkant, Eiland, Lint, Dijk en Polderdijk - hebben allemaal hun eigen specifieke herkenningspunten en sfeer. Dit door de eigen manier waarop op elk eiland de architectuur uit de Zaanstreek in de woningen terugkomt en de openbare ruimte wordt ingericht. De diversiteit in woningaanbod is heel gevarieerd. Je vindt hier grote en kleinere huizen in allerlei typen. De huizen staan in karakteristieke rijen, half vrijstaand, vrijstaand op het land of los in het water. Wil je je eigen huis bouwen? Er komen ook vrije kavels.

Wanneer kun je wonen op de eilanden van Hain?

Er moet uiteraard nog veel gebeuren voordat er woningen gerealiseerd kunnen worden op de eilanden. Voor informatie hierover zie de antwoorden bij de vragen Wanneer komen de eerste woningen in de verkoop? en Wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Blijf op de hoogte

Woon je in de omgeving en wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en wat dit betekent voor jou als omwonende? Of zie jij jezelf al wonen op een plek waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten? Waar elke dag een beetje als vakantie voelt omdat je op een eiland woont en het Zaanse landschap in je achtertuin hebt?

Schrijf je dan in en geef aan of je “omwonende” of “toekomstige bewoner” bent.