• Blog
  • 20 oktober 2024
  • Geplaatst door TeamEilandenvanHain

Wonen in Krommenie: is genieten van de natuur in de nabijheid van de stad

De meest bijzondere plaats om te wonen in gemeente Zaanstad is Krommenie. Gelegen ten noorden van Amsterdam, biedt  Krommenie een unieke combinatie van landelijke rust en stedelijke nabijheid. Het ligt aan de rand van Zaanstad in een landelijke omgeving voor iedereen die houdt van natuur, cultuur en een dynamische gemeenschap. In dit artikel ontdek je waarom de Zaanstreek zo'n aantrekkelijke woonomgeving is.

Een rijke geschiedenis

De Zaanstreek staat bekend om haar rijke industriële geschiedenis. Het gebied was ooit het kloppend hart van de Nederlandse industrie dankzij de honderden windmolens die hier in de 17e en 18e eeuw draaiden. Deze molens waren essentieel voor de productie van onder andere hout, papier, olie en verf.

Veel van deze molens zijn nog steeds te bewonderen op het wereldberoemde Zaanse Schans, het openluchtmuseum waar de historie van de Zaanstreek tot leven komt.

Krommenie, een van de oudste dorpen in de Zaanstreek, speelde een balangrijke rol in deze ontwikkeling. Het dorp stond bekend om zijn productie van linoleum, en het heeft door de jaren heen een nauwe band met industrie behouden, terwijl het zijn dorps karakter wist te bewaren.

 

Natuur en recreatie

Ondanks zijn industriële verleden, is de Zaanstreek vandaag de dag vooral een oase van rust en groen. De vele polders, natuurgebieden en waterwegen bieden volop mogelijkheden voor recreatie. Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen met routes door het weidse landschap, langs de Zaanse molens en door de schilderachtige dorpjes. De Zaan zelf, de rivier waar de streek zijn naam aan ontleent, biedt talloze mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Kanoën, suppen of een ontspannen boottochtje, het kan allemaal.

In Krommenie heb je al het moois van de natuur direct binnen handbereik. Het dorp ligt langs de Stelling van Amsterdam, nabij het natuurgebied Weijenbus en Vroonmeer (Landschap Noordholland) en Ham & Crommenije (Natuurmonumenten). Hier kun je heerlijk fietsen, wandelen en genieten van de rust. Bovendien ben je in een mum van tijd in het Noordhollands Duinreservaat en aan de kust, wat de omgeving ideaal maakt voor wie houdt van afwisseling tussen natuur en stad.

 

Lokale voorzieningen

De Zaanstreek biedt de perfecte balans tussen landelijke charme en stedelijke voorzieningen. Terwijl je kunt genieten van de rust en het groen, zijn de steden zoals Alkmaar, Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam op korte afstand. Zaandam biedt uitstekende winkelmogelijkheden, restaurants en culturele evenementen, terwijl de hoofdstad binnen een halfuur bereikbaar is voor werk, studie of een dagje uit.

In Krommenie zelf vind je ook alle nodige voorzieningen. Van goede scholen en sportverenigingen tot gezellige horecagelegenheden en winkels: je hebt alles binnen handbereik zonder het drukke stadsleven. De buurt heeft een gemoedelijke sfeer, waar buren elkaar kennen en het dorpsgevoel nog leeft.

 

Woningaanbod

In de Zaanstreek vind je een diversiteit aan woningaanbod. Van karakteristieke oude huizen tot moderne nieuwbouwwijken. Voor wie houdt van wonen in een historisch pand met authentieke details, zijn er volop mogelijkheden in plaatsen als Assendelft, Koog aan de Zaan, Westzaan en Zaandijk. Aan de andere kant biedt de streek ook tal van nieuwbouwprojecten die inspelen op de toekomst, zoals de Eilanden van Hain. Op de eilanden wordt duurzaamheid gecombineerd met moderne architectuur, wat perfect aansluit bij de groene ambities van de Zaanstreek.

 

De toekomst

De Zaanstreek heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in duurzame groei en stadsvernieuwing. Dit is goed te zien in de vele nieuwbouwprojecten die de streek moderniseren zonder haar historische karakter te verliezen. In Krommenie wordt met de Eilanden van Hain gewerkt aan een innovatieve wijk die gericht is op milieuvriendelijk wonen met aandacht voor waterbeheer, groen en energieneutraal bouwen.

De ligging nabij Amsterdam, gecombineerd met de groeiende vraag naar duurzame en moderne A ++++ woningen, maakt Krommenie een steeds aantrekkelijkere woonomgeving voor jonge gezinnen, professionals die willen genieten van zowel rust als nabijheid van de stad.

 

Een warm welkom

Wonen in Krommenie betekent ook deel uitmaken van een hechte gemeenschap. Krommenie staat bekend om haar betrokken en gastvrije inwoners. Er worden tal van activiteiten en evenementen georganiseerd, van lokale markten en sportwedstrijden tot culturele festivals. Dit zorgt voor een levendig gemeenschapsleven waar iedereen welkom is.

In Krommenie wordt dit gevoel van samenhorigheid versterkt door de kleinschaligheid en het dorpsgevoel. De toekomstige bewoners van de eilanden kunnen rekenen op een warm welkom en een prettige leefomgeving waar buren elkaar kennen en samen bouwen aan een duurzame toekomst.

 

Hotspots in Krommenie

Krommenie, met zijn unieke ligging en nieuwe ontwikkelingen, biedt een woonomgeving die zowel rustgevend als dynamisch is. Om Krommenie beter te leren kennen zetten we de komende tijd alle 'hotspots' op een rij voor u en nodigen we u uit voor alle leuke evenementen op en rondom de eilanden, en daarbuiten.

Leer Krommenie kennen en ontmoet haar ondernemende inwoners.

Volg ons via Facebook en Instagram en mis het laatste nieuws niet door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

Deel
Gekopieerd!

Bomendag 30 oktober

Waar: Marslaan
Wanneer: 30 oktober 2024
Tijd: 15:00-17:00

We maken graag kennis,
de koffie staat klaar!

Download Flyer