• Blog
  • 11 oktober 2024
  • Geplaatst door TeamEilandenvanHain

Zo duurzaam is een nieuwbouwwoning op de Eilanden van Hain

Een nieuwbouwwoning op de Eilanden van Hain in Krommenie biedt niet alleen modern wooncomfort, maar ook duurzame woonoplossingen. In een tijd waarin energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid centraal staan, is een nieuwbouwhuis een slimme keuze voor de toekomst. De woningen op de eilanden worden uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals zonnepanelen en warmtepompen, en zijn volledig gasloos. Wat maakt een nieuwbouwwoning zo duurzaam en welke opties heb je om je woning nóg milieuvriendelijker te maken? Je leest het in dit artikel.

 

Energiezuinig wonen

Nieuwbouwwoningen zijn ontworpen om het energieverbruik te minimaliseren. Met geavanceerde isolatietechnieken en moderne materialen verbruiken deze woningen aanzienlijk minder energie dan oudere huizen. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Zonnepanelen helpen daarbij om je eigen energie op te wekken, terwijl een warmtepomp zorgt voor efficiënte verwarming zonder gas. In tijden van stijgende energieprijzen en klimaatverandering is een energiezuinig huis een slimme investering. Daarnaast installeren we een batterij. Hiermee sla jij op zonninge momenten je energie op voor gebruik wanneer je er behoefte aan hebt.

 

Comfortabele isolatie en ventilatie

De isolatie in nieuwbouwwoningen zorgt voor een stabiel binnenklimaat, waarbij je in de winter geniet van warmte en in de zomer van verkoeling. Naast isolatie spelen ventilatiesystemen een belangrijke rol in een gezond binnenklimaat. Dankzij goede ventilatie wordt de kans op vochtproblemen en schimmelvorming sterk verminderd, wat bijdraagt aan een comfortabel en gezond leefklimaat voor jou en je gezin.

 

Duurzame opties op maat

Nieuwbouwprojecten, zoals de Eilanden van Hain, bieden bewoners de kans om extra duurzame maatregelen te treffen en hun woning volledig naar wens aan te passen. Enkele populaire duurzame keuzes zijn:

  • Zonneboilers: Deze systemen gebruiken zonne-energie om water te verwarmen, wat kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen op je warmwatervoorziening.
  • Regenwatersystemen: Met een regenwateropvangsysteem kun je regenwater hergebruiken voor het spoelen van toiletten en het besproeien van de tuin, wat het waterverbruik aanzienlijk vermindert.
  • Laadpalen voor elektrische auto’s: Het integreren van een laadpaal zorgt ervoor dat je je elektrische auto direct vanuit huis kunt opladen, wat het gebruik van schone energie bevordert.
  • Waterpomp Vloerverkoeling: ? warmtepomp kan kopelen in de zomer. standaard.
  • Drievoudig glas: Voor een nog betere isolatie en geluidsdemping kun je kiezen voor drievoudige beglazing, wat het energieverlies verder vermindert.
  • Groendaken: Groendaken maken we op de eilanden standaard op de bergingen.

 

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Het kiezen voor nieuwbouw of bestaande bouw hangt af van persoonlijke voorkeuren en budget. Nieuwbouwwoningen bieden veel voordelen op het gebied van duurzaamheid en comforrt. Daarnaast zorgen wij met ons eigen homestudios experience center dat we de koper ontzorgen door, en indien gewenst, de gehele woningafwerking over te nemen.

Er is oneindig veel keuze op het gebied van keukens, badkamers, verlichting, binnendeuren, zonwering of bijvoorbeeld vloeren. En dat terwijl alle woningen standaard zijn voorzien van een mooi afgewerkte badkamer en toiletten.

Deel
Gekopieerd!

Bomendag 30 oktober

Waar: Marslaan
Wanneer: 30 oktober 2024
Tijd: 15:00-17:00

We maken graag kennis,
de koffie staat klaar!

Download Flyer