• Blog
  • 23 augustus 2024
  • Geplaatst door TeamEilandenvanHain

Explosieve groei in verkochte nieuwbouwwoningen

De nieuwbouwsector beleeft een opleving in 2024. In de eerste zes maanden van dit jaar werden aanzienlijk meer nieuwbouwwoningen verkocht dan in dezelfde periode van de afgelopen twee jaar. Na een periode van lagere verkoopcijfers lijkt de markt zich te herstellen, waardoor meer kopers nieuwbouw overwegen.

Nieuwbouwmarkt in de lift: verdubbeling verkoopcijfers

In de eerste helft van 2024 zijn er volgens de woningmarktanalyse van NVM al 14.700 nieuwbouwwoningen verkocht. Dit aantal is maar liefst twee keer zo hoog als vorig jaar. De toenemende vraag naar nieuwbouw komt voort uit het schaarse aanbod van bestaande woningen en de hoge prijzen op die markt. Veel potentiële kopers die moeite hebben om een bestaand huis te vinden, richten zich nu op nieuwbouw, waar het aanbod juist is gegroeid.

 

Gemiddelde verkoopprijzen nieuwbouw

Hoewel de prijzen van nieuwbouwwoningen blijven stijgen, gebeurt dit minder snel dan bij bestaande koopwoningen. De gemiddelde prijs voor een nieuwbouwhuis is nu 493.000 euro, terwijl een bestaand huis gemiddeld 432.000 euro kost, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het verkleinen van dit prijsverschil maakt nieuwbouw steeds aantrekkelijker, vooral omdat nieuwbouwwoningen vaak energiezuiniger en duurzamer zijn, wat ze tot een slimme investering maakt.

Bron: Nieuwbouw.nl, CBS, NVM.

 

Deel
Gekopieerd!