Eilanden van Hain

Wonen op Eilanden van Hain, dat is wonen waar Krommenie het landschap ontmoet.

Duurzame toekomst

Eilanden van Hain wordt een energieneutrale woonwijk. Alle woningen hebben bijvoorbeeld een EPC = 0 en zijn gasloos.

Divers woningaanbod

Op de vijf Eilanden van Hain vind je grote en kleinere huizen in allerlei typen. Karakteristieke rijen, (half)vrijstaand of los in het water.

Zelf bouwen

Je eigen huis bouwen? Dat kan! Er komen namelijk ook vrije kavels beschikbaar op Eilanden van Hain.

Met de Eilanden van Hain krijgt Krommenie er een heel bijzondere wijk bij

Met de Eilanden van Hain krijgt Krommenie er een heel bijzondere wijk bij

In Krommenie, tussen de Marslaan en de veenstromen Zuiderham en Noorderham, komen de Eilanden van Hain. Een bijzonder woongebied. Dit is dé plek waar Krommenie het landschap ontmoet.

De Eilanden van Hain zijn volledig verweven met het omringende water, waardoor je overal het eilandgevoel ervaart. Je woont aan het water of bent er zo. Voor de bewoners van de Eilanden van Hain en van de omliggende wijken worden de eilanden een nieuwe route naar het water en de natuur. Bovendien komt er op de eilanden veel groen en zijn er straks parkachtige natuurplekken met speelplaatsen voor iedereen.

Meer lezen

Wonen waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten

Het ontwerp van het landschap is in handen van FLUX landscape architecture. Model voor het plan staat het grillige patroon van de oude polders uit de Zaanstreek, waarin de structuur van sloten nog vaag te herkennen is. De voormalige sportvelden worden eilanden waardoor er veel ruimte is voor water. Hierdoor is het gebied volledig waterbergend.

Nieuws

Nieuws
Bijgewerkte versie plan bekend
De afgelopen maanden heeft AM, in samenspraak met gemeente Zaanstad, de plannen voor de Eilanden van Hain verder uitgewerkt.
01-07-20 Lees meer
Nieuws
Eindadvies Burenoverleg Eilanden van Hain
03-02-20 Lees meer
Nieuws
Stand van zaken Burenoverleg Eilanden van Hain
27-01-20 Lees meer
Nieuws
Geen brug op beoogde locatie Kerksloot
27-01-20 Lees meer
Kuijs Reinder Kakes
Kuijs Reinder Kakes
075 - 642 60 10 krommenie@krk.nl

Interesse in Eilanden van Hain?

Meld je hier aan en mis geen enkele update

Veel gestelde vragen

Hoe kun je aangeven dat je interesse hebt in een van de woningen? En zit je dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat je het formulier hebt ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel woningen komen er op de Eilanden van Hain?
Er komen ca. 235 woningen, waaronder ca. 20 vrije kavels.
Wat is het prijsniveau van de woningen?
Een indicatie voor het prijsniveau van de woningen is in deze fase nog niet bekend. Bij de start van de verkoop zijn de definitieve prijzen bekend.
Wanneer komen de eerste woningen in de verkoop?
Gezien de benodigde voorbereidingstijd en het verloop van de bestemmingsplanprocedure is het helaas nog niet helemaal duidelijk wanneer de woningen in verkoop gaan. De huidige verwachting is echter wel dat de verkoop van de eerste woningen eind 2023/ begin 2024 zal starten. Zodra er hierover meer duidelijkheid is, zullen wij dit laten weten via deze website en de digitale nieuwsbrieven.
Wat wordt er gebouwd op Eilanden van Hain?
Er komen ongeveer 235 koopwoningen, waaronder ca. 20 vrije kavels. Er komen geen bedrijven, winkels of andere voorzieningen.