• Blog
  • 21 oktober 2024
  • Geplaatst door TeamEilandenvanHain

Je eigen stekje oogsten tijdens Bomendag op de Eilanden van Hain

Woensdag 30 oktober 2024, tussen 15.00 en 17.00 uur verzorgen we voor inwoners van Krommenie een Bomendag op de Eilanden van Hain. Dit bijzondere evenement markeert de start van de voorbereidingen voor de bouw. Iedereen is van harte welkom om letterlijk zijn of haar eigen stekje van de Eilanden van Hain te komen ophalen en mee naar huis te nemen. Haal alvast je laarzen uit de kast en kom gezellig langs. De koffie staat klaar en weer of geen weer, het evenement gaat gewoon door.

Vier de geboorte van een nieuwe wijk

Als je nu langs de terreinen wandelt, zie je dat bomen de afgelopen jaren vrij hun gang hebben kunnen gaan. Er staan zomereiken, veldiepen, wilgen, esdoorns, populieren en linden – van volwassen bomen tot jonge stekjes.

Voor veel van deze jonge bomen is er straks onvoldoende ruimte om verder te groeien. Daarom roepen we buurtbewoners, toekomstige bewoners en andere geïnteresseerden op om een stekje te adopteren tijdens de Bomendag. Het planten van zo'n stekje symboliseert niet alleen een 'nieuw thuis', het draagt ook bij aan 'meer groen in Krommenie'.

 

Een leuke middag voor jong en oud

Naast de mogelijkheid om een gratis stekje mee te nemen, is hovenier Wouter Kerssens uit Krommenie aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven over de verzorging van de bomen. Iedereen kan zelf een boompje uitkiezen uit de vooraf verzamelde stekken of onder begeleiding een boompje uitspitten van het terrein en meenemen in een gratis emmer van de eilanden.

Voor de koffieliefhebbers is er een barista aanwezig die heerlijke koffie, thee en lekkernijen serveert.

De Bomendag is niet alleen een groen feestje, het is ook een leuk moment om kennis te maken met het projectteam achter de Eilanden van Hain. Deze middag ontmoet je inwoners van Krommenie en zeker ook je toekomstige buren van de eilanden.

Help mee aan een groenere toekomst

Dus woon jij in de buurt van de Eilanden van Hain of heb je interesse in duurzame nieuwbouw in Krommenie? Kom dan naar de Bomendag op woensdag 30 oktober en adopteer je eigen boompje! Samen kunnen we zorgen voor meer groen en een betere leefomgeving.

Praktische informatie:

  • Datum: Woensdag 30 oktober 2024.
  • Tijd: 15.00 - 17.00 uur.
  • Locatie: Marslaan, Krommenie (bij het grote bord van de Eilanden van Hain).
  • Deelname: Gratis, aanmelden wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.
  • Extra's: Gratis stekken en emmers, barista aanwezig voor koffie en lekkernijen.
  • Tip: Vergeet je laarzen, tuinhandschoenen en een regenjas of paraplu niet mee te nemen.

Zien we jou op de Bomendag? Kom in actie en oogst je eigen stekje op de Eilanden van Hain!

Deel
Gekopieerd!

Bomendag 30 oktober

Waar: Marslaan
Wanneer: 30 oktober 2024
Tijd: 15:00-17:00

We maken graag kennis,
de koffie staat klaar!

Download Flyer