• Blog
  • 30 augustus 2024
  • Geplaatst door TeamEilandenvanHain

Voorbereidingen voor bouw Eilanden van Hain in volle gang

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de Eilanden van Hain. Na een update van de stand van zaken aan geïnteresseerden en omwonenden is er met een uitgebreid proces van participatie flink doorgewerkt aan de plannen. De nieuwe fase is nu aangebroken. In Krommenie gaan we de eerste tekenen van de voorbereidingen van de bouw zien.

 

Op en rondom het projectgebied wordt in het najaar een tijdelijke aansluiting op de N203 gemaakt. Zo kan het bouwverkeer op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier de terreinen bereiken en kan de BAM starten met de voorbelasting van de terreinen. We gaan starten, lees hier verder over de voorgang.

Flora en fauna

Midden oktober worden, voorafgaand aan de voorbelastingsfase, de voorbereidingen getroffen voor de mitigatie van flora en fauna in het gebied. Het plan is zoveel mogelijk natuur inclusief ontworpen. Bomen die gezond zijn en nuttig zijn voor de dieren die er nu leven, blijven staan of worden gedurende de bouw tijdelijk verplaatst naar een bomenbank.

Een landschapsarchitect wordt de komende tijd ingeschakeld voor de herinrichting en het hergebruik van het groen. Er wordt een ontwerpplan gemaakt en een plantenlijst voor de bomen die ziek, of niet levensvatbaar zijn, en daarom gerooid zullen worden.

Er komen ook bomen beschikbaar voor inwoners van Krommenie. Ook wordt er gekeken of van het gerooide hout iets vervaardigd kan worden dat kan terugkeren in de nieuwe wijken. Denk aan een kunstobject, speeltoestel of leuke bankjes voor in de openbare ruimte.

Voor de huidige bewoners (zoals de buizerd, vleermuizen en amfibieën) van de eilanden worden mitigerende of compenserende maatregelen getroffen. Dit zijn tijdelijke of permanente verblijfplaatsen buiten het projectgebied. Dit alles wordt onder ecologisch toezicht gedaan. 

Komende weken informeren we u uitgebreider over de resultaten, conclusies en aanbevelingen van het ecologische onderzoek dat is gedaan door adviesbureau E.C.O. Logisch.

Gebiedsmarketing

Onze verkoopmanager is gestart met een plan voor de gebiedsmarketing en zogeheten ‘placemaking’ die ervoor zorgt dat belangstellenden en andere stakeholders worden geïnformeerd en (actief) betrokken bij de ontwikkelingen tot aan de start van de verkoop van de eerste woningen. Verwacht wordt dat de verkoop van de eerste woningen nog voor eind 2025 van start kan gaan.

De prachtige plek te midden van de natuur en water leent zich uitstekend voor community-activiteiten. We willen de komende tijd mensen met dit prachtige gebied kennis laten maken. Daarvoor komen we met initiatieven, zoals een wandeling met een gids en/of uitleg over de historie en archeologie in het gebied.

De BouwApp

Naast regelmatige updates op onze site introduceren we ook de BouwApp: Eilanden van Hain. Met deze handige app kunnen we omwonenden en geïnteresseerden nog sneller informeren over (voorbereidende) werkzaamheden op locatie.

We kunnen dan sneller op zaken die spelen in het gebied reageren en bijvoorbeeld overlast tot een minimum beperken. De veiligheid tijdens de ontwikkeling is voor ons een belangrijk punt om te waarborgen. De BouwApp Eilanden van Hain helpt ons daarbij.

Groene waterrijke enclave

Zeker is dat deze plek alle ingrediënten in zich heeft om te worden getransformeerd naar een groene, waterrijke enclave waar je straks geweldig kan wonen. Een unieke plek, rijk aan geschiedenis, waar je in verbinding staat met de omgeving, waar mensen elkaar kennen, elkaar helpen en opzoeken. En dat doen we met respect voor de historie, de ecologie, in het mooiste lintdorp van Zaanstad: Krommenie.

Vanaf nu informeren we u wekelijks over de ontwikkelingen van de bouw en verkoop van dit prachtige plan.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Hoofdfoto: vogelperspectief van het plangebied op de overgang tussen Krommenie en het landschap. (foto: Jeroen Juch)
Deel
Gekopieerd!