• Blog
  • 27 januari 2020
  • Geplaatst door TeamEilandenvanHain

Geen brug op beoogde locatie Kerksloot

De brug op de beoogde locatie over de Kerksloot naar de Militaireweg voor de gebiedsontwikkeling Eilanden van Hain in Krommenie komt er niet. Het blijkt niet mogelijk voor deze locatie een brug te ontwerpen die voldoet aan de ontwerpvoorwaarden van de gemeente. Met de belanghebbenden zal verder worden gesproken over een alternatieve verbindingsroute. De voorwaarden die gemeente Zaanstad stelt aan het ontwerp van een brug zijn dat boten onder de brug door moeten kunnen varen en dat de brug voor alle weggebruikers toegankelijk is, door een maximaal hellingspercentage toe te staan.

In gesprek met de buurt

Gemeente Zaanstad en AM vinden het belangrijk om met omwonenden de voor- en nadelen van alternatieve routes te bespreken, teneinde met elkaar tot de beste oplossing te komen. Dat gebeurt de komende maanden in het burenoverleg, waarin ook andere onderwerpen rond de gebiedsontwikkeling aan bod komen. Tijdens de eerste bijeenkomst op 3 september wordt onder meer met de deelnemers bepaald welke onderwerpen het belangrijkst zijn om te bespreken. Omwonenden die zich nog willen aanmelden voor het burenoverleg, kunnen een e-mail sturen naar burenoverleg @eilandenvanhain.nl.

Deel
Gekopieerd!