• Blog
  • 20 maart 2019
  • Geplaatst door TeamEilandenvanHain

Platanen aan de Marslaan voorbereid voor verhuizing

De natuurlijke omgeving is een van de belangrijkste eigenschappen van de Eilanden van Hain.
Daarom doen we er alles aan om de platanen aan de Marslaan te behouden. Ze krijgen wel een nieuwe plek aan de Marslaan. 
Om ze op hun nieuwe plek zo goed mogelijk te kunnen laten aarden, worden komende maand de kluiten van de bomen al uitgegraven. De bomen maken hierdoor nieuwe wortels en gaan op hun nieuwe plek sneller groeien. Nadat ze zijn uitgegraven, kunnen de platanen tot de verhuizing wel minder water opnemen. Ook daar is rekening mee gehouden: ze worden binnenkort gesnoeid, waardoor ze de komende maanden minder water nodig hebben. Zo brengen we de platanen in een goede conditie naar hun nieuwe plek. Het is nog niet bekend wanneer de bomen verplant worden, zodra hier meer over bekend is, leest u dit op deze website.

Deel
Gekopieerd!